Το λιμάνι του Μέριχα βρίσκεται στα δυτικά του νησιού της Κύθνου σ’ ένα γραφικό κόλπο με καθαρά νερά κατάλληλα για ψάρεμα και κολύμπι. Πρόκειται για έναν παραθαλάσσιο οικισμό ψαράδων, που εξελίχθηκε στο λιμάνι του νησιού.

Ο Μέριχας διαθέτει μαρίνα σκαφών για τουριστικά σκάφη, ιστιοπλοϊκά, φουσκωτά, προσφέροντάς τους πλήρη ανεφοδιασμό (νερό, καύσιμα). Στο Μέριχα βρίσκεται η αφετηρία των λεωφορείων (Χώρα-Λουτρά & Δρυοπίδα-Κανάλα), η πιάτσα των ταξί, τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών και τα πρακτορεία των πλοίων. Επιπλέον, από το Μέριχα ξεκινούν τα σκάφη που κάνουν περιηγήσεις στις παραλίες του νησιού και τα καραβάκια που μπορούν να σας μεταφέρουν μέσω θαλάσσης στην πανέμορφη παραλία της Κολώνας.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τα λιμάνια Λαυρίου και Πειραιά πραγματοποιείται από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες ZANTE FERRIESΑΝΜΕΖ, HELLENIC SEA WAYS, ΚΑΡΘΑΙΑ Ν.Ε. και ΚΑΡΥΣΤΙΑ Ν.Ε.

Στο Μέριχα θα βρείτε εστιατόρια, ψαροταβέρνες, καφετέριες, μπαράκια, αλλά και κλαμπ, όλα έτοιμα να σας υποδεχτούν.

6944061268

Στέλιος Μπακογιάννης

Παροχές-Διευκολύνσεις

Παροχή νερού

Παροχή ρεύματος

W.C.

W.C. Α.Μ.Ε.Α.

Ηλεκτροφωτισμός

Υπολογισμός τέλους ελλιμενισμού

Υπολογίστε το ημερήσιο κόστος ελλιμενισμού με πρυμνοδέτηση του σκάφους. Επιλέξτε την κατηγορία που ανήκει το σκάφος και εισάγετε το μήκος του σε μέτρα. Στη συνέχεια επιλέξτε 'Υπολογισμός'
/ ανά ημέρα
/ ανά ημέρα

Ιστορία

O όρμος του Μέριχα, στο μυχό του οποίου λειτουργεί λιμάνι, βρίσκεται δυτικά της Χώρας Κύθνου και ο ομώνυμος οικισμός αποτελεί επίνειο της Δρυοπίδας Κύθνου. Γενικά, η διαμόρφωση και ο προσανατολισμός του όρμου συντελούν, ώστε ο Μέριχας να αποτελεί ίσως το καλύτερο φυσικό καταφύγιο και η περιοχή του λιμανιού να είναι από τις πιο καλά προφυλαγμένες των Κυκλάδων.

Η κατασκευή του λιμανιού ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970, ενώ πρωτύτερα τα πλοία παρέμεναν έξω από τον όρμο και ο πληθυσμός μετακινούνταν προς το νησί με καΐκια και βάρκες . Το 2000 κατασκευάστηκαν έργα εξυπηρετήσεως μεγάλων επιβατηγών σκαφών εξωτερικά του προσήνεμου μώλου παράλληλα προς την παραλία. Σήμερα λειτουργεί μαρίνα επιβατηγών σκαφών με παροχές ανεφοδιασμού ρεύματος και νερού.

Το λιμάνι του Μέριχα από παραλιακός οικισμός ψαράδων εξελίχθηκε σε πόλο έλξης επισκεπτών, παραθεριστών ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, ενώ πλέον στο λιμάνι κατοικεί μόνιμα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του νησιού.

Λιμάνι Κύθνου

Λιμάνι Κύθνου

Λιμάνι Κύθνου

Λιμάνι Κύθνου