Βράβευση του Λιμένα Φοίνικα Σύρου ως 3η Πανελλήνια επιλογή λιμένα αναψυχής –εκτός μαρινών- για ιστιοφόρα σκάφη, από τα μέλη του Πανελληνίου Σωματείου Ιδιοκτητών Ιστιοφόρων

Στην τελετή βράβευσης των καλύτερων λιµένων του 2023 – σε συνδυασµό µε την κοπή της Βασιλόπιτας του Πανελληνίου Σωματείου Ιδιοκτητών Ιστιοφόρων, ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι.- παρευρέθη ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, κ. Κώστας Γαβιώτης, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας, στην Αθήνα.
Από τις 1/1 μέχρι και τις 5/2/2024, έλληνες ιδιοκτήτες ιστιοφόρων- χρήστες λιμένων, μέλη του ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι. είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν στην ετήσια αξιολόγηση προτίμησης επισκεψιμότητας των καλύτερων λιμένων της Ελληνικής επικράτειας για σκάφη αναψυχής – πλην μαρινών. Η ψηφοφορία έγινε μόνον από έχοντες σκάφος και διαμένοντες στην Ελλάδα και όχι από περιστασιακούς αλλοδαπούς επισκέπτες λίγων ωρών.
Η Ελληνική επικράτεια “χωρίστηκε” σε 10 ενότητες, έγιναν οι ψηφοφορίες και προέκυψαν 669 επιλογές λιμένων σε σύνολο 130 προορισμών από όλη την επικράτεια.
Πρώτο λιμάνι με τις περισσότερες επιλογές επί συνόλου, αναδείχθηκε το λιμάνι της ΛΙΝΑΡΙΑΣ στη ΣΚΥΡΟ, δεύτερο λιμάνι, οι ΩΡΕΟΙ στην ΕΥΒΟΙΑ και τρίτο λιμάνι, ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ.
Τα βασικά κριτήρια επιλογής, αφορούν στην προτίμηση ενός λιμένα ως τόπο προορισμού αναψυχής, από την γενική εντύπωση που αφήνει σε έναν κυβερνήτη σκάφους και στο εάν θα επισκεπτόταν και πάλι ή θα σύστηνε τον προορισμό αυτό και σε άλλους χρήστες λιμένων.
Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Κώστας Γαβιώτης, στο σύντομο χαιρετισμό του παραλαμβάνοντας το βραβείο, είπε μεταξύ άλλων: “ Εκπροσωπώντας το νησί της Σύρου και τους κατοίκους του με την ιδιότητα του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ, το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα Μέλη του Πανελλήνιου Σωματείου Ιδιοκτητών Ιστιοφόρων, για την τιμητική διάκριση και σημερινή βράβευση της μαρίνας του Φοίνικα.

Με ιδιαίτερη χαρά, παρευρίσκομαι στην όμορφη εκδήλωση του Σωματείου και παραλαμβάνω αυτό το βραβείο, νιώθοντας τη μεγάλη ευθύνη να εργαστούμε και στη συνέχεια, εντατικά και συστηματικά, ώστε η μαρίνα του Φοίνικα να παραμένει ψηλά στην προτίμηση και στις επιλογές όλων όσων την χρησιμοποιούν με κάθε θαλάσσιο μέσο.

Θα ήθελα επίσης, από αυτό το βήμα, να εκφράσω δημοσίως ένα μεγάλο και ειλικρινές Ευχαριστώ προς όλες και όλους – διοικήσεις και υπαλλήλους, φορείς και οργανισμούς, αλλά και φυσικά πρόσωπα, που έχουν διαχρονικά συμβάλει σε όλες τις προσπάθειες, ώστε η μαρίνα του Φοίνικα να αποτελεί κορυφαία επιλογή για ιστιοπλόους και όχι μόνο.

Ως νέα διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι η βελτίωση όλων των εγκαταστάσεων που έχει στην ευθύνη του το Λιμενικό Ταμείο, καθώς με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε και στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας , αλλά και γενικότερα στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων, των επισκεπτών και των επενδυτών του τόπου μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να χαιρετήσω τις προσπάθειες που καταβάλει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι., με επικεφαλής το δραστήριο πρόεδρο του, κ. Φίλιππο Βιντζηλαίο, προκειμένου τα Λιμενικά Ταμεία της πατρίδας μας, να ενεργοποιηθούν τόσο ως προς το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν αλλά και ως προς τη σημασία της δυναμικής, μεταξύ τους διασύνδεσης.

Εύχομαι σε όλες και όλους σας, Καλή Χρονιά με υγεία και κάθε καλό και στους λάτρεις των θαλασσών, καλά ταξίδια με ευνοϊκούς ανέμους. Θα είναι χαρά μας, να σας καλωσορίσουμε στο νησί μας για να γνωρίσετε και να χαρείτε τις φυσικές του ομορφιές και να απολαύσετε τη συριανή φιλοξενία των κατοίκων αλλά και των επαγγελματιών του νησιού μας.”

Ο Σκοπός της ψηφοφορίας επιλογής λιμένων από το ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι., είναι να συμμετέχουν ενεργά ως Σωματείο, εκφράζοντας άποψη ως χρήστες και κυβερνήτες σε ότι αφορά στις εντυπώσεις που αφήνει ένας προορισμός ως προς την οργάνωση και την ποιοτική αναβάθμιση του συνόλου των υπηρεσιών που προσφέρει.
Το σκεπτικό του ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι. είναι να αναδειχθούν τα Ελληνικά κρατικά λιμάνια, οι καλύτεροι προορισμοί και οι δυνατότητες που μπορούν να αποκτήσουν αυτά τα λιμάνια, ώστε να αποδειχθεί ότι έχουν τη δυνατότητα να προσελκύουν ποιοτικό τουρισμό, παρόλο που η διαχείρισή τους γίνεται από κρατικά ή δημόσια λιμενικά ταμεία και πως μπορούν επίσης να παρουσιάσουν κερδοφορία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
Επίσης, η ψηφοφορία του ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι. προωθεί: α) Tον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των φορέων διαχείρισης λιμένων. β) Την ενημέρωση και την αύξηση του γενικότερου ενδιαφέροντος για αναπτυσσόμενους ποιοτικούς προορισμούς. γ) Βοηθάει τους φορείς στην ανάγνωση της ποιοτικής σύγκρισης μεταξύ προορισμών δ) Ο θαλάσσιος τουρισμός με τα ιστιοφόρα γίνεται από επαγγελματικά, ιδιωτικά η ακόμα και αγωνιστικά ιστιοφόρα σκάφη σε όλη την Ελλάδα ( Aegean 600), έχοντας πολύ μεγάλη προσβασιμότητα ακόμα και σε πολύ μακρινούς προορισμούς με μεγάλο χρόνο τουριστικής παραμονής στους προορισμούς, λόγω της φύσης της ιστιοπλοΐας ε) Η ψηφοφορία επιβεβαιώνει επίσης τους σκοπούς του ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι. για αύξηση της επισκεψιμότητας σε μακρινούς προορισμούς με οικολογικό τρόπο, δηλαδή ιστιοπλοΐα και ενίσχυση των τοπικών οικονομιών με παράλληλη αύξηση της οικολογικής δράσης, με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για τον θαλάσσιο τουρισμό και στ) Δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι. να αποτυπώνουν μέσω της ψηφοφορίας, έλεγχο της παρεχόμενης ποιότητας υπηρεσιών αλλά και ύπαρξης και λειτουργίας των υποδομών που αυτά προσφέρουν, με τρόπο αξιόπιστο και εποικοδομητικό.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων και παρέλαβαν τα βραβεία λιμένων, ο Δήμαρχος Σκύρου κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος και ο κ. Καλαμακίδης Στράτος, εκπρόσωπος Οργανισμού Λιμένων Νήσου Εύβοιας.
Περαιτέρω πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία για την ψηφοφορία, παρουσιάζονται στο site του ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι, στο https://pasidi.gr

Παραχώρηση χώρων σε ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου ενημερώνει τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός περιοχών αρμοδιότητας του, στα νησιά Σύρο, Κέα, Κύθνο και Σέριφο, ότι με την υπ’αριθ. 185/05-12-2023 (ΑΔΑ : 6ΒΖ5ΟΡΝ0-ΚΧΩ) απόφαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου έγινε ο καθορισμός ανταλλάγματος παραχώρησης πεζοδρομίων, παραλιακών χώρων για το χρονικό διάστημα από 01/01/2024 έως 31/12/2024.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι στους οποίους είχε παραχωρηθεί χώρος για το έτος 2023 και επιθυμούν να τους παραχωρηθεί ο ίδιος χώρος για το έτος 2024και δεν υφίστανται αυθαίρετες κατασκευές να συμπληρώσουν το σχετικό ΑΙΤΗΣΗ-ΕΝΤΥΠΟ-1 2024 το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.portofsyros.gr ΧΩΡΙΣ να απαιτείται η προσκόμιση λοιπών δικαιολογητικών.
Η αίτηση υποβάλλεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μέχρι 15/04/2024στην έδρα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου.

Οι λοιποί ενδιαφερόμενοι που δεν τους είχε παραχωρηθεί χώρος για το έτος 2023 ή επιθυμούν να τροποποιηθεί ο χώρος που τους παραχωρήθηκε το έτος 2023,παρακαλούνται να συμπληρώσουν το σχετικό ΑΙΤΗΣΗ-ΕΝΤΥΠΟ 2 2024 το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.portofsyros.gr προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά :
1) Φ/ο άδειας λειτουργίας
2) Τοπογραφικό διάγραμμα (σε 4 αντίτυπα): Εξαρτημένο Τοπογραφικό Διάγραμμα στο ΕΓΣΑ 87, κατάλληλης κλίμακας, αρμοδίως υπογεγραμμένο και θεωρημένο i) με πλήρη και λεπτομερή αποτύπωση του προς παραχώρηση χώρου (εμφανή όρια, αρίθμηση κορυφών κλπ) σε σχέση με την ευρύτερη περιοχή του λιμένα ii) με πίνακα συντεταγμένων των προαναφερόμενων κορυφών σε ΕΓΣΑ 87, διαστάσεις της επιφάνειας και εμβαδόν αυτής σε τ.μ. και τέλος iii) με απεικόνιση οριογραμμής αιγιαλού, παραλίας και χερσαίας ζώνης λιμένα (κόκκινη, κίτρινη και πράσινη γραμμή αντίστοιχα) με τις αντίστοιχες αποφάσεις καθορισμού τους. Επιπροσθέτως το Τοπογραφικό Διάγραμμα θα αποστέλλεται και σε επεξεργάσιμη μορφή .dwg σε έκδοση μικρότερη του 2013.
3) Υ.Δ. από μηχανικό όπου θα βεβαιώνεται ότι στον αιτούμενο προς παραχώρηση χώρο ΔΕΝ υφίστανται παράνομες κατασκευές

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται μέχρι 15/04/2024 στην έδρα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου.

Εργασίες βελτίωσης πρόσβασης, κατασκευή πεζοδρομίου και δικτύου φωτισμού στη χερσαία ζώνη Φοίνικα Σύρου

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Σύμβασης έργου με τίτλο ” Εργασίες βελτίωσης πρόσβασης, κατασκευή πεζοδρομίου και δικτύου φωτισμού στη χερσαία ζώνη Φοίνικα Σύρου ” ενημερώνουμε τους πολίτες ότι, από 15-01-2024 και έως το πέρας των εργασιών θα παραμείνει κλειστό το τμήμα από το πρώην κατάστημα “ΦΟΡΑΔΕΝΕΣ” έως την είσοδο του καταφυγίου σκαφών Φοίνικα και παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν την διέλευση τους από το συγκεκριμένο τμήμα.

Η καταβολή των οφειλών στο ταμείο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου θα πραγματοποιείται μόνο με τη χρήση καρτών πληρωμών.

Σας ενημερώνουμε ότι, από 1/1/2024, βάσει της αρ. 1289 απ. της ΑΑΔΕ (ΦΕΚ Β’ 5855/31-12-2020) η καταβολή των οφειλών στο ταμείο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου θα πραγματοποιείται μόνο με τη χρήση καρτών πληρωμών.

“Οι πολίτες να αποφεύγουν να κινούνται στην περιοχή “Αστέρια” λόγω κατολίσθηση βράχων”

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν να κινούνται στην περιοχή “Αστέρια”, διότι έγινε κατολίσθηση βράχων, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και των θυελλωδών ανέμων των προηγούμενων ημερών.

Η υπηρεσία θα επιληφθεί άμεσα του πρoβλήματος.

Ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Σύρου

Νικόλαος Λειβαδάρας

Έκκληση να απομακρυθούν εργαλεία ψαρέματος από τους μόλους του αλιευτικού καταφυγίου Ερμούπολης

Παρακαλούμε όπως απομακρύνετε τα εργαλεία ψαρέματος (δίχτυα, παραγάδια κλπ) από τους μόλους του αλιευτικού καταφυγίου Ερμούπολης ΑΜΕΣΑ διότι εκτελούνται εργασίες στο πλαίσιο του έργου ” Επιστρώσεις δαπέδων, κατασκευή δικτύων πυρόσβεσης και ύδρευσης στο αλιευτικό καταφύγιο Ερμούπολης “.
Σε αντίθετη περίπτωση θα απομακρυνθούν από την υπηρεσία

Η Ταμειακή Υπηρεσία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου θα είναι κλειστή από Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 έως και Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023.

Ενημερώνουμε το κοινό ότι η Ταμειακή Υπηρεσία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου θα είναι κλειστή από Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 έως και Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023.

Επισκευή υφιστάμενης προβλήτας στη περιοχή Βούλγαρη στη Χ.Ζ. Φοίνικα Σύρου

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο υλοποίησης της Σύμβασης έργου με τίτλο
”Επισκευή υφιστάμενης προβλήτας στη περιοχή Βούλγαρη στη Χ.Ζ. Φοίνικα
Σύρου” και για την ασφάλεια των χρηστών της οδού, οι εργασίες Θα ξεκινήσουν
σήμερα 25-09-2023 και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 04-01-2024.
Παρακαλούμε για την προσοχή των λουόμενων και των οδηγών της παραλιακής
οδού και ευχαριστούμε για την κατανόησή τους.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης στο «Νησάκι»

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 29/2023 (ΑΔΑ: ΩΝ4Λ4653Π0-Ν6Ι) Απόφαση του
Λιμενάρχη Σύρου, απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση οχημάτων στη
περιοχή Νησάκι την Τρίτη 26-09-2023 από τις 00:00 έως τις 18:00, για τον σκοπό
αυτό και σύμφωνα με τα αναγκαία μέτρα Αστυνόμευσης Τάξης και Ασφάλειας ο
χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης «Νησάκι» Θα παραμείνει κλειστός από τις 00:00
έως τις 18:00 της Τρίτης 26-09-2023 και παρακαλούνται σι οδηγοί των οχημάτων
να τα απομακρύνουν εγκαίρως πριν τις 00:00 της Τρίτης 26-09-2023.
Τα παραπάνω μέτρα μπορεί να αλλάξουν με απόφαση της Λιμενικής Αρχής

Σύρος: Εγκατάσταση νέου μηχανήματος pillar στην Αζόλιμνο

Το Λιμενικό Ταμείο Σύρου προέβη στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός νέου, αυτόματου και σύγχρονης τεχνολογίας μηχανήματος παροχής νερού – ρεύματος (pillar) στο αλιευτικό καταφύγιο Αζολίμνου.

Ενημερώνονται οι χρήστες του αλιευτικού καταφυγίου Αζολίμνου ότι δύνανται να προμηθευτούν νέες (επαναφορτιζόμενες) κάρτες λειτουργίας του νέου pillar από τα γραφεία μας, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.