Επιβατικός Σταθμός

Ο Επιβατικός σταθμός του Λιμένος έχει έκταση 340 τ.μ. και διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες και έχει μια μακρά ιστορία για το νησί της Ερμούπολης.

Ιδιοκτησία του Δήμου, ήταν αποθήκη οι όποια προσαρμόστηκε στις ανάγκες του Καζίνο Σύρου και επικοινωνούσε κυρίως με υπόγεια στοά. Αργότερα διαχωρίστηκε από τους ιδιοκτήτες από τον Δήμο και παραμένει στο Δήμο οποίος με αρχιτεκτονικές και εικαστικές παρεμβάσεις τον μετέτρεψαν σε σταθμό επιβατών λιμένος με όλες τις σύγχρονες επενδύσεις επίπλωσης και ηλεκτρονικά πληροφοριακά συστήματα που έχει ένας σύγχρονος σταθμός.

Ο σταθμός είναι σε ένα καθαρό και πολιτισμένο περιβάλλον όπου φιλοξενεί τους ταξιδιώτες παρέχοντας χρήσιμες υπηρεσίες όπως ερμάρια φύλαξης αποσκευών *(ΔΩΡΕΑΝ), αναγνωστήριο, μουσική δωματίου, σύγχρονα αλουμίνια καθίσματα, καθώς επίσης και χώρους αφοδευτικών και λουτρών ακόμα και για άτομα ΑΜΕΑ και τακτοποίησης βρεφών. 

Επίσης στο χώρο βρίσκονται οθόνες ενημέρωσης και πληροφόρησης των επιβατών σχετικά με τις θέσεις των πλοίων (AIS), τις αναμενόμενες αναχωρήσεις πλοίων από το λιμάνι καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Παρέχεται επίσης δωρεάν ίντερνετ (Free Wifi) προς τους επισκέπτες.

Στο χώρο υπάρχει διαρκές εκθετήριο έργων τέχνης από διάφορους καλλιτέχνες και φωτογράφους.

Ο σταθμός φυλάσσεται και καθαρίζεται από συμβεβλημένο ιδιώτη.

Ο συγκεκριμένος σταθμός αποτελεί πρότυπο και ίσως μοναδικό δείγμα ανά την Ελλάδα.

22810-76371

Πληροφορίες