Κατασκευή και τοποθέτηση αγάλματος στο λιμάνι της Σύρου

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου με πρωτοβουλία της Διοίκησής του αποφάσισε την τοποθέτηση χάλκινου αγάλματος του θεού Ερμή στο άκρο του βόρειου προσήνεμου ακρομολίου και συγκεκριμένα στη θέση που καταλάμβανε ο παλιός φάρος.

Το άγαλμα  είναι αφιερωμένο στο λόγιο και κερδώο Ερμή. Θα φιλοτεχνηθεί από το γνωστό γλύπτη Νίκο Γεωργίου και θα είναι κατασκευασμένο από χαλκό, το συνολικό δε ύψος  του θα φτάνει τα επτά μέτρα.

Το έργο αυτό θα κοσμήσει την είσοδο του λιμανιού και θα αποδώσει την ιστορική τιμή που οφείλεται στην Ερμούπολη, στους πρώτους οικιστές – δημιουργούς της πόλης  και στο νησί της Σύρου. Πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και σήμα κατατεθέν για το νησί μας

Η Διοίκηση του Δ.Λ.Τ.Σ. νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει το μέλος του Δ.Σ. κ. Γεώργιο Κανάκη για τις αδιάλειπτες  και επίπονες προσπάθειες που κατέβαλε για την ολοκλήρωση  αυτού του σπουδαίου εγχειρήματος.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε  τους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο και Στέλιο Νιώτη,  που από την αρχή στήριξαν με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία αυτή και θα αναλάβουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση για την κατασκευή και την τοποθέτηση του γλυπτού.