Συνεδρίαση Δ.Σ. Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου στην Κέα

Την Πέμπτη 16/03/2017 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Σύρου στο φιλόξενο νησί τη Κέας και συγκεκριμένα στην Ιουλίδα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του νεοκλασικού κτιρίου που στεγάζει το Ιστορικό  Δημαρχείο, έργο του αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ.

Ολοκληρώθηκε κατά αυτόν τον τρόπο ένας κύκλος «εκτός έδρας» συνεδριάσεων Διοικητικού Συμβουλίου και στα υπόλοιπα νησιά ευθύνης του ΔΛΤΣ, Κύθνο, Σέριφο και Κέα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του ΔΛΤΣ από τη Σύρο, την Κέα, την Κύθνο και τη Σέριφο καθώς και  εργαζόμενοι από την Τεχνική και  Διοικητική-Οικονομική Υπηρεσία του ΔΛΤΣ.

Την συνεδρίαση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Κέας κ. Ιωάννης Ευαγγέλου, ο Δήμαρχος Κύθνου κ. Σταμάτης Γαρδέρης, καθώς και αρκετοί από τους  Δημοτικούς Συμβούλους δ. Κέας.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο ψηφίστηκαν ομόφωνα, η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, καθώς και η αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος. Συζητήθηκαν συνολικά 33 θέματα, εκ των οποίων τα τρία αφορούσαν  το νησί της Κέας:

  • Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για «Χωροταξική μελέτη στα πλαίσια εκπόνησης master plan για τις λιμενικές εγκαταστάσεις στον κόλπο Αγίου Νικολάου ν. Κέας»
  • Έγκριση μελέτης έργου «Κατασκευή σκιάστρου επιβατών στο λιμάνι της Κέας»
  • Έγκριση δαπάνης – ανάληψη υποχρέωσης – επικαιροποίηση μελέτης – έγκριση διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού – έγκριση όρων διακήρυξης έργου «Κατασκευή πεζοδρομίου στον παραλιακό δρόμο Βουρκαρίου ν. Κέας»

Τέλος, μετά το πέρας της συνεδριάσεως ακολούθησε τεχνική συνάντηση με τη συμμετοχή και των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΔΛΤΣ,  για θέματα που αφορούν στις χερσαίες ζώνες λιμένα  Κορησσίας και  Βουρκαρίου.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΔΣ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη λιμενική αρχή ν. Κέας.

Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους της Κέας, για την άψογη οργάνωση και ζεστή φιλοξενία που προσέφεραν σε όλη τη χρονική διάρκεια της παραμονής μας στο νησί τους.