Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής

Τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου Δημήτρης Κοσμάς και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών Ειρηναίος Ζερβός, συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής παρουσία του Υπουργού Π. Κουρουμπλή, του Γ. Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρ. Λαμπρίδη και του Γραμματέα της ΕΣΑΛ  Α. Παπαδόπολη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν πρόεδροι  Λ. Ταμείων και διευθ.  σύμβουλοι  Οργανισμών Λιμένων από όλη την Ελλάδα.

Στον πρόλογό του ο Υπουργός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εκπόνησης master plan για τους λιμένες της χώρας ως εργαλείο ανάπτυξης της θαλάσσιας επικοινωνίας, της κρουαζιέρας και των θαλάσσιων μεταφορών. Επιπλέον έκανε αναφορά σε νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν σκοπό την υλοποίηση της λειτουργίας των Λιμενικών Ταμείων και την εκτέλεση έργων στις χερσαίες ζώνες λιμένων.

Οι εκπρόσωποι των φορέων ενημέρωσαν για την πρόοδο των διαδικασιών εκπόνησης και κατάθεσης των master plan και επεκτάθηκαν στα λειτουργικά, οργανωτικά και οικονομικά προβλήματα των Υπηρεσιών τους.

Ο πρόεδρος του ΔΛΤΣ επεσήμανε την αναγκαιότητα γρήγορης έγκρισης του  master plan λιμ. Ερμούπολης, αναφέρθηκε στις δυνατότητες της υπηρεσίας να απορροφήσει περισσότερα κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  του Υπουργείου, αλλά και στην ανάγκη χρηματοδότησης της  εκπόνησης οριστικών μελετών των έργων, που προβλέπονται στο master plan. Οι προτάσεις έτυχαν θετικής ανταπόκρισης από τον Υπουργό, αλλά και  τα στελέχη του Υπουργείου, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη θετική εικόνα  της απορρόφησης από το ΔΛΤΣ του συνόλου των χρηματοδοτήσεων, που έχουν χορηγηθεί έως σήμερα.