Κατασκευή Εμπορικού Κρηπιδώματος Λιμένα Σύρου

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, ανακοινώνει την προέγκριση ένταξης του έργου «Κατασκευή Εμπορικού Κρηπιδώματος Λιμένα Σύρου» στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ), προϋπολογισμού 3.100,000,00 €, γεγονός που ανοίγει το δρόμο εξεύρεσης χρηματοδότησής του μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ν. Αιγαίου 2014 – 2020.

Πρόκειται για έργο μεγίστης σημασίας, αναπτυξιακού χαρακτήρα, η κατασκευή του οποίου δημιουργεί συνθήκες αποσυμφόρησης του κεντρικού λιμένα Ερμούπολης.

Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Κυκλάδων τον Ιανουάριο 2001 και επικαιροποιήθηκε το Φεβρουάριο 2016 από τη Διοίκηση του Δ. Λ. Ταμείου Σύρου. Τα δύο τελευταία χρόνια η Διοίκηση του Δ.Λ.Τ.Σύρου, κινήθηκε γρήγορα και μεθοδικά για την ένταξη του έργου στο ΣΠΕΜ και την εξεύρεση χρηματοδότησης, με αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους Γ.Γ. των Υπουργείων Ναυτιλίας και Υποδομών & Μεταφορών.

Την προσπάθεια αυτή στήριξαν ο Βουλευτής Ν. Κυκλάδων κος Α. Συρίγος, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κος Γ. Χατζημάρκος, τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαιτέρως καθώς μετά από  πρότασή του εντάχθηκε το  έργο στο ΣΠΕΜ , ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κος Γ. Λεονταρίτης και ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κος Γ. Μαραγκός

Μέσα από κοινές προσπάθειες,  όλοι μαζί συνεχίζουμε για ένα καλύτερο αύριο, για τη Σύρο που ονειρευόμαστε.